PRO MOLDOVA, în impas. Patru deputați o susțin în alegerile prezidențiale pe Violeta Ivanov

Situație incertă în PRO MOLDOVA. Deputații grupului parlamentar Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici, Gheorghe Brașovschi şi Sergiu Sîrbu anunță că o susțin în alegerile prezidențiale pe Violeta Ivanov. Cei trei se pare însă că nu au anunțat partidul despre viziunile lor, așa că formațiunea se convoacă în ședință pentru a decide care sunt pașii de mai departe. Primul care și-a anunțat susținerea pentru Violeta Ivanov a fost parlamentarul PRO MOLDOVA Corneliu Padnevici. 

Deputatul a scris pe Facebook că este nevoit să facă o schimbare din motiv că Andrian Candu nu a fost înregistrat în cursă. Padnevici scrie că o va susține pe Violeta Ivanov, deoarece o cunoaște bine și s-a convins că pune preț pe fapte. 

Opinia a fost împărtășită și de parlamentarul Gheorghe Brașovschi. El a scris pe aceeași rețea de socializare că în condiţiile în care formaţiunea a rămas fără candidat, ar fi păcat ca voturile alegătorilor de bună credință să fie irosite. 

Și-a declarat susținerea pentru candidatul Partidului ȘOR și  Gheorghe Repeșciuc, care a scris pe Facebook că Violeta Ivanov este un politician bine pregătit şi este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat.

Apoi, şi Sergiu Sîrbu a venit cu un mesaj în care a argumentat de ce o va vota pe Ivanov.

„Nu căutaţi substraturi ascunse, ele nu există. Este opinia mea personală şi nu o impun nimănui. Eu personal o respect şi o susţin pe doamna Violeta Ivanov.”, a menţionat Sîrbu. 

După aceste anunțuri, PRO MOLDOVA a emis un comunicat de presă în care precizează că orice opinie cu privire la alegerile prezidențiale exprimată public de membrii partidului reflectă exclusiv poziția lor personală.

Vladimir Cebotari a lăsat să se înțeleagă că cei patru colegi s-au grăbit să-și anunțe susținerea pentru Ivanov.

„Colegii au decis să facă acest lucru deși am avut unele discuții prealabile, adică ei au avut unele discuții prealabile, dar nu au primit un răspuns, ei însă lipsa de obiecție au interpretat-o ca acord”, a spus deputatul PRO MOLDOVA, Vladimir Cebotari. 

Președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a declarat pentru postul nostru de televiziune că fracțiunea parlamentară se va întruni în ședință și va reveni ulterior cu un comentariu oficial pe marginea acestei situații. Acum câteva zile, Violeta Ivanov a făcut un apel către susţinătorii PRO Moldova, ai PDM şi ai PCRM să o voteze pe ea la scrutinul din 1 noiembrie. Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a spus atunci că aceste alegeri nu sunt constituţionale şi i-a îndemnat pe cetăţeni să nu se prezinte la vot. Partidul Democrat nu a oferit, deocamdată, un comentariu la acest subiect.


Preluat de la: Publika.md