Primarul Sadiq Khan anunță noi restricții în Londra şi avertizează că urmează o iarnă dificilă

Primarul Sadiq Khan a anunțat joi că vrea noi restricții în Londra, pentru a se evita pentru a se evita o creștere uriașă a infecțiilor cu Covid-19. 

Restricţii mai stricte pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 vor fi aplicate la Londra începând de sâmbătă, a declarat primarul capitalei britanice, Sadiq Khan.

De menționat este că, în acest moment, Marea Britanie se află într-un „punct critic” în lupta împotriva pandemiei de coronavirus care a declanșat o adevărată criză sanitară la nivel mondial.

Conform noilor restricţii, cetățenii care locuiesc în Londra nu se vor mai putea întâlni în spaţii închise cu persoane din alte gospodării. Această interdicţie este valabilă atât pentru locuinţele private, cât şi pentru spaţiile publice cum ar fi barurile sau restaurantele. În schimb, întâlnirile în spaţii publice deschise în grupuri de maxim şase persoane sunt încă permise.

Noul virus Covid-19 ”se răspândeşte rapid peste tot în oraşul nostru”, a precizat Sadiq Khan în faţa membrilor adunării municipale.

”Nimeni nu doreşte noi restricţii, dar acestea sunt necesare pentru a proteja vieţile londonezilor”, a explicat edilul capitalei britanice, care le-a cerut concetățenilor lui să evite, pe cât posibil, transportul public şi deplasările.

”Trebuie să-i avertizez pe londonezi că avem o iarnă dificilă în faţa noastră”, a mai spus primarul de la Londra.

În ultimele zile, mai multe cartiere ale Londrei au depăşit pragul de 100 de cazuri de infecție cu malaria respiratorie declanșată de virusul Covid-19 la 100.000 de locuitori.

Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a anunțat noile măsuri în această dimineață, în Camera Comunelor, avertizând că infectările cu Covid-19 „se răspândesc acum exponențial în Marea Britanie”.

Printre noile măsuri, se numără și trecerea Londrei la nivelul doi de alertă, în cadrul sistemului pe trei nivele stabilit de guvern.

Astfel, jumătate din populația Marii Britanii va fi acum plasată sub nivelul 2 sau 3 al sistemului de alertă. Regiunea Liverpool, care cuprinde 1,6 milioane de oameni, rămâne deocamdată singura zonă clasată în prezent în categoria de risc cea mai înaltă. Alte 26,7 milioane de persoane vor fi acoperite de restricțiile de nivel 2.

De asemenea, potrivit b1.ro, şi Manchester, precum şi zona Lancashire se pregătesc să intre în faza a treia de alertă, cu restricţiile cele mai dure, deşi primarul orașului Manchester amenință că va da guvernul în judecată.

Menționăm fapul că primarul Sadiq Khan şi liderul Partidului Laburist de opoziţie din care face parte, Keir Starmer, împreună cu responsabili sanitari, au cerut un ”lockdown” naţional pentru a combate mai eficient criza sanitară. Cu toate acestea, guvernul condus de primul ministru, Boris Johnson, a preferat deocamdată să menţină aplicarea sistemului regional de alertă sanitară pe trei nivele.

 


Preluat de la: Publika.md