PRO MOLDOVA cheamă Partidul Democrat și fracțiunile parlamentare din opoziție la discuții privind evaluarea activităţii actualului Guvern

PRO MOLDOVA cheamă luni Partidul Democrat și fracțiunile parlamentare din opoziție la discuții privind evaluarea activităţii Guvernului Chicu. Declarația a fost făcută de președintele formațiunii, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „În centrul atenției” de la Publika TV. Democratul Ion Leucă, prezent și el în studio, a declarat că o asemenea decizie trebuie să fie luată doar la Consiliul Național Politic al formațiunii. Totodată, el a precizat că este de acord cu ideea evaluării acțiunilor Guvernului în perioada pandemiei de COVID-19.

„Domnule Leucă, transmiteți și colegilor din conducerea partidului, haideți luni să ne întâlnim să facem această evaluare și să venim cu propuneri pe care la agreăm împreună. Totuși trebuie să discutăm despre un program de guvernare, despre niște măsuri anti-criză. Noi am spus că nu vom avea pretenții și nu vom pretinde la nicio funcție”, a spus Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA.

„Noi ne rezervăm dreptul să primim această decizie, nu unilateral, dar la Consiliul Național Politic al partidului. Aș fi de acord ca toate persoanele competente, inclusiv cei care sunt la dumneavoastră în studioul, să ne așezăm colegial la o masă de discuții, să analizăm”, a spus deputatul PDM, Ion Leucă. 

Și deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și cei de la Platforma DA susțin ideea unui dialog pe dimensiunea parlamentară. Potrivit lor, o problemă rămâne însă faptul că opoziția parlamentară nu are, deocamdată, suficiente voturi pentru demiterea Cabinetului Chicu şi învestirea noului Guvern.

„Trebuia să aibă loc întâlnire cu Partidul Democrat și Platforma DA, să vedem care totuși este poziția PD-ului. Referitor la moțiunea de cenzură – noi suntem gata să dăm jos Guvernul și trebuie să-l dăm jos acest Guvern, atunci când vom putea să-l punem altul în schimb”, a spus deputatul PAS, Radu Marian. 

„Am decis că vom discuta atât problema demiterii acestui Guvern, cât și problema constituirii unui Guvern în cadrul platformei parlamentare, nu există o decizie pentru un candidat sau altul, acest lucru poate fi făcut atunci când la o asemenea posibilitate”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase. 

Anterior, la solicitarea postului nostru de televiziune, președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că socialiștii nu vor participa la demiterea Guvernului Chicu. Totodată, atât socialiştii, cât şi democraţii au apreciat că actualul premier îşi face treaba.

Pentru demiterea Guvernului sunt necesare 51 de voturi.


Preluat de la: Publika.md