Drum bun la Orhei. Una dintre principalele artere ale orașului, în plin proces de reabilitare

Strada Unirii din municipiul Orhei, una dintre principalele artere ale orașului, este în plin proces de reabilitare. A început să fie așternut asfaltul, iar odată cu asta vor fi reparate și sistemele de evacuare a apelor pluviale și amenajate spațiile verzi din preajmă. Costul lucrărilor se ridică la peste zece milioane de lei, bani alocați din bugetul local.

Muncitorii lucrează de zor la reabilitarea drumului. La o lună de la începutul lucrărilor, responsabilii au mers să vadă cum decurg acestea.

„Vor fi amenajate atât trotuarele, cât și carosabilul. Carosabilul va fi cu două benzi într-o direcție. În total vor fi patru benzi. Vor fi instalate stații de așteptare ale transportului public. Totodată, tronsonul este de circa 3200 de metri”, a spus primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu. 

„Testul meu personal pentru asfaltul care a fost pus zilele trecute a fost că am venit cu tocuri și dumneavoastră vedeți că am avut posbilitatea să mă plimb pe acest asfalt, ceea ce înseamă că este pus calitativ”, a spus deputatul Partidul „Șor”, Marina Tauber. 

Localnicii spun că sunt nerăbdători să vadă strada renovată.

„Sperăm că foarte rapid se va renova această stradă și o să mergem pe această stradă reparată, frumoasă”.

„Foarte greu era aici și lumea nu putea merge pe trotuar, trebuiau să meargă pe drum, dar acolo mergeau mașinile și după ploaie erau băltoace”.

Fostul primar al oraşului Orhei, Ilan Șor, spune că lucrările sunt efectuate de o întreprindere municipală, ceea ce permite autorităţilor locale să facă o economie de circa 30%.

„Eu cred că toate străzile principale, dar și cele secundare trebuie să fie într-o stare foarte bună. Infrastructura este unul dintre cele mai importante elemente pentru dezvoltarea țării noastre. În timp ce unii fac politică, noi construim Europa la noi acasă”, a spus președintele Partidului Șor, Ilan Şor. 

Lucrările de renovarea a drumului urmează să se încheie la sfârșitul lunii iulie.


Preluat de la: Publika.md