Primii castraveți moldovenești, scoși pe piață. Prețul, mai mare ca în magazine

Prețul unui kilogram de castraveți este de 60 de lei, sumă pe care oamenii au fost dispuși să o scoată din buzunare. Totodată, producătorul spun că prețul va scădea în următoarea perioadă.

„Prețurile sînt scumpe, dar castraveți buni acum e greu de găsit.

„Sîntem gata să plătim orice sumă, dar să mîncăm produse bune. ”

„Ținînd cont de faptul că totuși este destul de scump să produci la noi în țară, prețurile mi se par ok și îmi dau seama că nimeni nu va pune un preț excesiv de mare ca să nu poată vinde.”

„Nu e scumpă verdeața, începe cu 10 lei legătura, 15-20 spanacul, care-i mai mare și mai puțin avem. Ridichea la ce preț? 20.”

„Părinților mei le este foarte greu. Spre exemplu, verdeața asta, spanacul, salata și ridichea sînt semănate din luna ianuarie. Eu i-am ajutat, pentru că este foarte greu și trebuie să-i ajutăm. Și mai ales dacă e natural, îngrelează procesul creșterii. Profitul nu e mare, producătorii cred că sînt mai vulnerabili, nu e neapărat mare profitul, pentru că toți banii care se fac la tîrg se reinvestesc pe lucrători, pe semințe”.

Producătorii locali s-au bucurat azi de mulți vizitatori care au stat și la coadă doar pentru a-și putea cumpăra produse autentice și sănătoase.


Preluat de la: Noi.md