Primarul unei suburbii din municipiul Chișinău riscă să rămână fără fotoliu, după ce ar fi admis conflicte de interese

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul unei suburbii a municipiului Chișinău ar fi soluționat cereri și ar fi emis acte administrative în privința rudelor angajate în subordinea sa/sau în entități subordonate.

Este vorba despre edilul din Ciorescu, Ivan Scripnic, care a angajat mai mulite rude în instituţii subordonate Primăriei. Mai mult, sora sa a luat în locaţiune un teren, iar contractul a fost semnat de viceprimar.

Ilegalităţile au fost descoperite de Autoritatea Naţională de Integritate, care a fost sesizată de cineva din anturajul primarului.

Dacă se va stabili că Ivan Scripnic a admis conflicte de interese, acesta riscă să rămână fără fotoliul de primar, cu aplicarea interdicției de a mai ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv funcția/mandat de Primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, alesul local va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică în conformitate cu legislația în vigoare.

 


Preluat de la: Publika.md