Primăria va restaura un gimnaziu pentru copii

Actualmente se lucrează intens la reabilitarea edificiului Complexului Educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM”. Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici a realizat o vizită de lucru la această instituție, pentru monitorizarea procesului de reabilitare a blocului B, transmite Noi.md.

Lucrările de reparație reprezintă ultima etapă în proiectul de reabilitare a instituției. Se preconizează a finaliza lucrările în luna mai curent. Blocul B are 16 săli de clasă, dintre care 3 laboratoare.

Astfel, de la 1 septembrie capacitatea instituției se va majora pînă la 600 de locuri. Pentru lucrările de reparație generală a blocurilor A și B, reabilitarea gardului, blocului alimentar, eficientizarea energetică a edificiului central și dotarea sălilor de clasă, Primăria Municipiului Chișinău a investit 25.991.000 de lei.

Următoarea etapă a acestui proiect este reabilitarea blocului de grădiniță din cadrul Complexului Educațional „STEAM”, care se află pe strada Gh. Cașu nr. 33 și are o capacitate de 300 de copii.

Actualmente, este executată schița de proiect, iar Primăria este în proces de identificare a finanțatorilor care ar putea susține acest proiect important pentru infrastructura educațională municipală. Prin astfel de proiecte, Primăria Municipiului Chișinău confirmă angajamentul de a asigura pentru toți copiii accesul la o educație echitabilă și de calitate.


Preluat de la: Noi.md