Președintelui interimar al Curții de Apel Chișinău, Lidia Bulgac a plecat din sistem

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie a judecătoarei Lidia Bulgac din funcția de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău. Pe lângă demisia din funcția administrativă, a fost aprobată și cererea de demisie din funcția de judecător, transmite IPN.

Lidia Bulgac a fost numită în funcția de judecător în anul 1993, iar în 2000 prin decret prezidențial, a transferată judecător la Tribunalul municipiului Chișinău. În același an, a fost numită judecător până la atingerea plafonului de vârstă. În anul 2003 a fost reconfirmată, prin decret prezidențial, în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău. În funcția de președinte interimar al CA Chișinău a fost desemnată acum un an.

În data de 28 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii l-a ales pe Vladislav Clima în calitate de președinte al Curții de Apel Chișinău, iar președintele Igor Dodon urmează să semneze decretul de numire sau să-i respingă candidatura. Decizia CSM a fost criticată de opoziție, dar și de societatea civilă, care menționau că judecătorul Clima este unul dintre cei care au menținut decizia de anulare a alegerilor în Chișinău din 2018.

 


Preluat de la: Publika.md