Preşedintele Mexicului, între primii care vor primi vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de ruşi

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că va fi între primii care vor primi vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Rusia, dacă acesta se va dovedi a fi eficient, informează The Guardian.

Rusia a anunţat săptămâna trecută că a aprobat un vaccin împotriva noului coronavirus, devenind astfel prima ţară din lume care a făcut acest lucru. Anunţul a fost primit cu rezerve de oamenii de ştiinţă din Vest, care au spus că el trebuie să treacă de mai multe proceduri, pentru a se dovedi sigur şi eficient.

„Voi fi primul care va fi vaccinat, pentru că asta contează mult pentru mine, dar trebuie să ne asigurăm că este ceva eficient şi că este disponibil tuturor”, a spus Lopez Obrador în intervenţia sa zilnică. Liderul mexican a adăugat că va lua personal legătura cu Rusia şi China, dacă acestea vor fi primele care dezvoltă un vaccin eficient.

„În această chestiune importantă nu ar trebui să existe ideologii. Sănătatea este prioritară”, a mai spus el. În Mexic, ţară cu 126 de milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 525.700 de cazuri de infectare şi mai mult de 57.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins.

Săptămâna trecută, oficialii mexicani au anunţat un acord cu gigantul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca pentru a produce vaccinul aflat acum în fază de dezvoltare dacă studiile clinice dovedesc că este eficient.

 


Preluat de la: Publika.md