Preşedintele Igor Dodon şi-a reluat vizitele tradiţionale prin raioane

După o scurtă pauză, preşedintele Igor Dodon şi-a reluat vizitele tradiţionale prin raioane. Şeful statului a fost la Sângerei, Drochia şi Floreşti unde a discutat cu primarii, profesorii şi cu simplii cetăţeni. Dodon a dus şi cadouri unei familii cu 14 copii a căror casă a ars.

Familia Lomacenco din satul Mărinești, din raionul Sângerei, are 14 copii. Recent, mansarda și acoperișul casei au fost afectate de un incendiu. Cei doi soţi şi copiii lor nu şi-au pierdut speranţa, s-au mobilizat și au început lucrările de reparație. Preşedintele Igor Dodon a mers în vizită şi le-a dăruit o mașină de spălat, mobilier, rechizite școlare și alte lucruri de primă necesitate. Produsele au fost cumpărate din banii strânşi în cadrul unei campanii de colectare de fonduri.

Şeful statului a mai vizitat o familie cu nouă copii şi gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia, unde a vorbit cu profesorii despre problemele cu care se confruntă.

La Floreşti, Igor Dodon a participat la ceremonia de dare în exploatare a unui apeduct pentru locuitorii satelor Cuhureștii de Sus şi Cuhureștii de Jos. Proiectul a fost finanțat de Agenția de Dezvoltare Regională „Nord” şi Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Ulterior, preşedintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, şi primari din zece sate au vorbit cu şeful statului despre problemele sociale şi despre lipsa specialiştilor în diverse domenii, mai ales în instituţiile medicale.

Situaţia grea din agricultură, dezvoltarea infrastructurii, combaterea pandemiei și funcționarea instituțiilor de învățământ au fost alte teme de discuţii.

Dodon a mers şi la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Miciurin, unde s-a rugat şi a vorbit cu preotul paroh şi cu enoriaşii despre problemele din localitate. Preşedintele a promis că va oferi tot suportul necesar.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie