Persoanele vârstnice cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19 vor avea dreptul la tratament în sanatorii în mod prioritar

Guvernul a decis acordarea, în regim prioritar, a dreptului la servicii de reabilitare și recuperare pentru persoanele în vârstă, persoanelor cu dizabilități adulte, persoanele asigurate și veteranii care au pneumofibroze drept consecință ale COVID-19 în primele 9 luni după boală.

Astfel se propune ca beneficiarii, care au pneumofibroze drept consecință a COVID-19, în primele 9 luni după boală, au dreptul la bilete în Centrul de reabilitare a persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități (adulte) „Speranţa”, or. Vadul lui Vodă, sau Centrul de reabilitare a invalizilor și pensionarilor „Victoria” al Republicii Moldova, or. Sergheevca, peste rând, indiferent de faptul dacă anterior au beneficiat de bilet în modul stabilit, distribuit de structura teritorială de asistență socială.”

Potrivit autorilor proiectului, implementarea modificărilor operate nu va necesita alocarea mijloacelor financiare suplimentare din bugetul de stat.


Preluat de la: Publika.md