Președinta Comisiei Europene a felicitat-o pe Maia Sandu. Mesajul Ursulei von der Leyen

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a felicitat-o în limba română pe Maia Sandu, câștigătoarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, stat pe care UE, prin vocea demnitarului de la Bruxelles, se anunță „gata să îl sprijine”, scrie b1.ro.

„Felicitări”, Maia Sandu, a scris Ursula von der leyen pe Twitter, în limba română. Președinta Comisiei Europene a continuat, în engleză: „Victoria ta este un apel clar pentru contracararea corupției și restaurarea respectului pentru statul de drept – calea către un viitor prosper. UE este gata să sprijine Moldova”.

Nici comisarul european Johannes Hahn, responsabil pentru buget și administrație, nu a ratat ocazia de a o felicita „din toată inima pe Maian Sandu pentru victoria ei la alegerile prezidențiale din Republica Moldova”.

„O felicit din toată inima pe Maia Sandu pentru victoria ei în alegerile prezidențiale din (n.r. – Republica) Moldova. Dragă Maia, am fost alături de tine din fosta mea postură + am văzut determinarea ta de a îmbunătăți viața poporului moldovean, de a reforma justiția și de a lupta împotriva corupției”, a scris Johannes Hahn, adăugând: „Ești un adevărat lider, unul care va duce (n.r. – Republica) Moldova către viitorul pe care țara îl merită. Felicitări, încă o dată!”.

Victoria Maiei Sandu a fost salutătă și de liderii de la București, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! RO va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris Președintele României, luni dimineață, pe Twitter.


Preluat de la: Publika.md