Presa rusă: Renato Usatîi a fost anunțat în căutare internațională

Renato Usatîi a fost anunțat în căutare internațională de către ministerul Afacerilor Interne din Rusia. Cel puțin asta scrie agenția de presă rusă TASS. Potrivit sursei citate, acesta este vizat într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale.

Presa rusă mai scrie că autoritățile de la Kremlin l-au dat în căutare pentru ca ulterior să transmită dosarul acestuia către Interpol.

Astăzi, Judecătoria din Moscova examinează cererea anchetatorilor privind reţinerea lui Usatîi în absența nejustificată a acestuia de la şedinţa de judecată.

În spațiul online au apărut diverse informații precum că Renoto Usatîi ar fi părăsit Moldova, însă, astăzi, acesta a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care anunță că de fapt se află în țară.

„Mă aflu pe teritoriul Republicii Moldova. Da, am planificat astăzi o deplasare pentru o zi. Așa că nu credeți în diverse speculații. Acestea sunt aberații. Dacă aş fi plecat, eu aș fi anunțat”, a afirmat liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi.

În acelaşi timp, Murad Musaev, avocatul lui Usatîi, a declarat pentru presa de la Moscova că în spatele acestei decizii ar sta interese politice. În opinia lui, se încearcă astfel împiedicarea politicianului de a participa la scrutinul prezidenţial din toamnă.

Amintim că primarul de Bălţi și liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a fost acuzat de autorităţile ruse, în luna aprilie, că ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală, dar şi de scoaterea ilegală a banilor din ţară. Dosarul a fost pornit în data de 6 decembrie 2019.


Preluat de la: Publika.md