Premierul Ion Chicu, despre Piaţa Centrală: Vom închide acest focar de infecţie

Piaţa Centrală ar putea fi închisă. Premierul Ion Chicu a menţionat într-o postare pe pagina sa de Facebook că la următoarea şedinţă a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică va veni cu o propunere în acest sens. 

„Dacă Administrația Pieței Centrale din Chișinău nu este în stare să asigure respectarea regulilor sanitar-epidimiologice, la ședința următoare a CNESP voi propune închiderea acestui focar de infecție. Nu ne batem joc de medici, Dragi moldoveni”, a declarat Ion Chicu.

PUBLIKA.MD aminteşte că Piaţa Centrală s-a redeschis după o pauză de aproape trei luni. La intrare a fost instalat un gard de metal şi toţi cumpărătorii trebuie să treacă prin filtru până să ajungă să-şi facă provizii. Un paznic măsoară temperatura tuturor oamenilor, iar cei care nu au mască de protecţie nu au voie să intre. Teoretic, totul este ca la carte. Practic, oamenii s-au îmbulzit la intrare.

Citeşte şi: Un medic din Capitală, REVOLTAT de nepăsarea oamenilor: Nu suntem datori să vă vânăm şi să vă dăm cu bâta în cap ca să aveţi grijă de sănătate


Preluat de la: Publika.md