În doar 10 zile, peste 7.200 şoferi au fost AMENDAŢI pentru că au încălcat regulile de circulație pe drumurile naţionale

Cel mai multe încălcări au fost comise de șoferii care au depășit limita de viteză, fiind documentați peste 3.200 de conducători auto. 1.012 procese-verbale au fost întocmite șoferilor pentru conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice, 573 nu au respectat indicatoarele rutiere, iar 72 au neglijat culoarea semaforului. De asemenea, 337 șoferi au exploatat vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare  sau  defecte tehnice interzise prin regulile de circulaţie rutieră.

Alții 357 au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor, iar 321 pentru conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare sau fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

239 conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind depistați în stare de ebrietate. În toate cazurile, conducătorilor auto le-au fost ridicate permisele de conducere.


Preluat de la: Publika.md