Pregătiri pentru inaugurarea Arenei Naţionale. Ion Ceban se preocupă de circulaţia transportului public

Au rămas zile numărate până la inagurarea Arenei Naţionale. Dat fiind faptul că se pregăteşte un concert grandios şi, prin urmare, vor merge mulţi oameni la Stăuceni, Primăria Chişinău s-a angajat să asigure transferul cetăţenilor spre şi dinspre Arenă. În acest sens, edilul Capitalei, Ion Ceban, a făcut apel la şefii de direcţie din cadrul Municipalităţii să pregătească un plan de organizare a transportului public. 

„Deoarece este vorba de cetăţenii noştri şi trebuie să ne îngrijim să ajungă în siguranţă şi să vină în siguranţă. Să realizăm un plan de organizare a transportului public în acea seară de la ora 16:00 şi până la 18:30, în interval de 30 de minute, 7-10 autobuze să poată să se deplaseze spre şi deja de la ora 10 seara de la Arenă spre Circ”, s-a adresat Ion Ceban şefilor de Direcţie. 

Arena Chişinău va fi inaugurată după patru ani de construcţie. Complexul se întinde pe o suprafață de zece hectare și va avea o capacitate de 5000 de locuri. Arena dispune de o sală polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care poate fi transformată iarna în patinoar. Lucrările de construcţie au început în octombrie 2018 şi au fost efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Costurile totale se ridică la 44,5 de milioane de euro. 


Preluat de la: Publika.md