POLITICA PUMNULUI ÎN GURĂ / „Duel” fizic între deputații Popșoi și Novac

Deputatul PAS, Mihai Popșoi și deputatul PSRM, Grigore Novac s-au pălmuit la o emisiune de la TV8. 

Moderatoarea emisiunii, Mariana Rața, a precizat că cei doi s-au încăierat în timpul pauzei, precizând că deputatul Popșoi ar fi apelat și la poliție.

Potrivit postului TV, în pauza emisiunii, lucrurile ar fi „degenerat” și au urmat ”replici dure”, inclusiv cu ”cuvinte necenzurate”.

Novac s-a ridicat și l-a lovit pe Popșoi, iar acesta din urmă a chemat imediat Poliția după care i-a tras și el o palmă deputatului socialist.

Întrebat dacă își regretă acțiunea și dacă gestul este demn de un deputat, socialistul Grigore Novac a răspuns scurt: „Nu-i demn de comportamentul unui deputat să atace membrii familiei”.

Conflictul s-a aprins după Popșoi insista că deputatul Grigore Novac s-ar fi căsătorit „fictiv” pentru a primi gratuit unele terenuri.

GOPNICI SAU ELITE?

Constatăm că regresul intelectual „printre elite” este vizibil cu ochiul liber.  Din lipsă unor idei mai cerebrale, deputații moldoveni se comportă ca niște „gopnici” la colț de stradă – incapabili să se controleze sau să „emită” vreo idee mai pertinentă, acește folosesc tehnica politică a pumnul în gură.  

Este amuzantă explicația lui Novoc, care consideră că nu este demn ca un deputat să-i atace familie. Nu vă puneți cu demnitatea unui socialist care primește bani din Bahamas sau din pungi negre. De cealaltă parte, Popșoi este un specialist în atacuri „ad hominem” și vorbe dure, dar care șchioapătă rău de tot când trebuie să formuleze argumente convingătoare.

Dezbaterea este emblematică și pentru nivelul mass-mediei din R. M., care se bălăcește într-o mediocritate, unde atacurile „sub centură” sunt mereu preferate unor dezbateri de substanță. 

M. ȘTEFĂNESCU


Preluat de la: Timpul.md