Ploaia a lăsat un TABLOU DEZOLANT la Hîncești: Drumuri spălate de ape și grădini ale gospodarilor înnămolite

Ploaia torențială a lăsat în urmă un tablou dezolant și în municipiul Hâncești. Aproape 20 de porţiuni de drum din pietriș au fost spălate de ape, iar opt canale de scurgere au fost înnămolite.

Unii localnici se plâng că după fiecare ploaie abundentă, drumul devine impracticabil și le dă mari bătăi de cap atât șoferilor, cât și pietonilor:

„Cei care repară drumurile, tare rău le repară. Nisipul acesta îl spală ploaia şi ei ăl aduc înapoi şi-l pun. Asta nu e normal. Cum ne deplasăm? Luăm o scândură, facem punte şi sărim gardul”.

„Deja de trei ori au pus prundiş, dar fără nici un folos. Noi bătrâni ne distrugem pe acest drum, iar noaptea deloc nu putem merge”

„Toată vremea se îngrămădește. Ei au rupt din malul cela când au făcut drumul și acum apa vine aici toată și se spală tot. Se fac din nou găuri”.

Unii gospodari s-au pomenit cu grădinile înnămolite, după ce toată apa din drum le-a inundat ograda:

„Nu puteam scoate din beci apa, câinele nu-l puteam scoate. Erau nişte mormane de nisip, pietriş în poartă la noi”

Pagubele se ridică la 500 de mii de lei, iar primarul promite că muncitorii vor lichida toate distrugerile astfel ca drumurile să devină din nou practicabile. Edilul mai spune că pe lângă drumurile spălate de ploaie, au fost afectate și locuințele celor ce trăiesc lângă lunca râului Cogâlnic.

„Acolo unde au adus pământ, mâl, deja se curăță ca oamenii să aibă acces cu unitățile de transport. Multe canale de scurgere a apei au fost înnămolite”, a declarat Alexandru Botnari, primarul municipiului Hîncești..

În prezent se lucrează la un proiect de betonare a malurilor râului Cogâlnic, iar zona va fi amenajată într-un parc, astfel ca bazinul acvatic să nu mai prezinte pericol de inundație pentru locuitorii din preajmă. Primarul Alexandru Botnari spune că la fiecare ploaie torențială zonele joase din Hânceşti sunt inundate, iar pentru a soluționa definitiv problema este nevoie de investiții colosale, dar bugetul local nu dispune de atâția bani.


Preluat de la: Publika.md