DETALII privind cazul elevilor din Orhei, care au ajuns la spital cu intoxicaţii, după ce un copil a pulverizat cu spray lacrimogen

14 elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Orhei au ajuns la spitalul raional cu intoxicaţii, după ce unul dintre ei a pulverizat în holul instituţiei cu spray lacrimogen. Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au fost examinaţi de specialişti, iar 7 dintre ei au fost internaţi pentru tratament.

„În urma examinărilor, din cei 14 pacienţi transportaţi astăzi la Spitalul raional Orhei cu intoxicaţii, 7 au fost spitalizaţi în secţia pediatrie. Starea lor rămâne a fi de gravitate medie. Ceilalţi 7 pacienţi au fost externaţi la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. Viaţa pacienţilor este în afara oricărui pericol”, a declarat Cristina onilă,  purtător de cuvânt al Spitalului din Orhei.

Preliminar, poliţia a stabilit că totul s-a întâmplat în timpul pauzei de masă, pe holul din blocul central al liceului. Directoarea a solicitat imediat ambulanţa, iar până la sosirea medicilor toţi elevii au fost evacuaţi din liceu. Ulterior, au fost aerisite toate încăperile.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Orhei, Elena Băetrău, a precizat că oamenii legii sunt la faţa locului şi continuă investigaţiile pentru a stabili cine dintre copii a pulverizat cu spray.


Preluat de la: Publika.md