Piețele din municipiul Cahul îşi sistează din nou activitatea, iar Paștele Blajinilor se contramandează

Piețele din municipiul Cahul îşi sistează din nou activitatea din 9 iunie până în 22 iunie. Decizia a fost luată ieri de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Cahul. Totuşi, unii comercianţi îşi vor putea vinde în continuare produsele.

„Comisia a luat decizia de a permite vânzarea produselor agricole vegetale de producţie proprie în cadrul filialei întreprinderii municipale, piaţa Centrală Cahul amplasată pe strada Dunării 6, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei cu COVID-19”, a spus vicepreședintele raionului Cahul, Vladimir Calmîc.

În plus, de Paştele Blajinilor şi până în 19 iunie accesul e interzis şi în cimitirele din municipiul Cahul.

„Noi considerăm că este un pericol iminent acum vizitarea cimitirelor în perioada aceasta de sărbători creştine. Ne pare rău pentru acest pas, dar lumea trebuie să înţeleagă că pasul acesta a fost făcut dintr-o necesitate foarte şi foarte stringentă”, a spus vicepreședintele raionului Cahul, Vladimir Calmîc.

„Apel către toţi conducătorii bisericilor în această perioadă este să ne rugăm mai mult pentru sănătatea populaţiei, pentru înţelepciune şi să trecem mai repede peste această situaţie, pentru că într-adevăr este nevoie de credinţă, mai mult decât de a pomeni pe cei decedaţi, avem nevoie să ne rugăm şi să acţionăm”, a spus primarul oraşului Cahul, Nicolae Dandiş. 

Potrivit autorităţilor, rămâne în vigoare decizia luată în martie privind sistarea activităţii transportului public în municipiu, iar de luni până în 21 iunie va fi sistat şi transportul interurban.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în raionul Cahul au fost înregistrate 12 decese provocate de COVID-19 şi 449 de cazuri de infectare, dintre care jumătate în oraş.


Preluat de la: Publika.md