Decese în sistemul de sănătate. Cine sunt lucrătorii medicali răpuşi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Încă doi angajaţi din sistemul de sănătate au fost răpuşi de COVID-19. Este vorba despre un medic urolog şi un șofer de ambulanță din Capitală.

Doctorul Corneliu Rotaru avea 46 de ani, iar în ultimii 19 ani a lucrat la Institutul de Medicină Urgentă. El era internat la Spitalul de Urgenţă în 12 mai. A pierdut lupta cu noul coronavirus şi un șofer de ambulanță de 63 de ani. Vasile Petruleac lucra de 3 ani la Substația de Asistență Medicală Urgentă din sectorul Râșcani.

Colegii săi au scris pe pagina de Facebook a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească o postare în care i-au adus un omagiu. Totodată, aceștia au transmis condoleanţe rudelor și celor apropiați. În total, până acum, 16 cadre medicale au murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19.

Pe lângă cei doi angajaţi din sistemul de sănătate, în ultimele 24 de ore au mai decedat încă trei pacienţi bolnavi de COVID-19. Este vorba de două femei de 56 şi 66 de ani şi de un bărbat de 70 de ani. Victimele sunt din municipiul Bălţi şi raioanele Sângerei şi Orhei. Astfel, bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 328 în ţara noastră. Până în prezent, 9247 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. 1734 dintre acestea sunt angajaţi din sectorul medical.

Ministerul Sănătăţii mai anunţă că, în prezent, 306 de pacienţi sunt în stare gravă, iar 27 dintre ei sunt conectaţi la aparate de respiraţie artificială. Alte 210 persoane au fost externate în ultimele 24 de ore, iar bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5450.


Preluat de la: Publika.md