Peşte cu viermi în meniu. Urma să ajungă pe mesele copiilor (FOTO)

Peşte cu viermi, în meniul grădiniţelor, şcolilor şi centrelor de plasament. Asta au depistat specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor în urma unor controale la instituţii de învăţământ. 

După ce au prelevate probe de produse alimentare, materie primă, inclusiv pește congelat, utilizate în organizarea procesului de alimentație. Rezultatele de laborator au arătat că peştele era stricat, avea viermi.

ANSA precizează într-un comunicat că specialiştii au depistat trei loturi de peşte cu paraziţi şi au cerut înlocuirea acestuia cu un produs bun. 

Potrivit trasabilității, de către inspectorii Agenției au fost inițiate controale inopinate la producătorii/importatorii de pește neconform, întru verificarea loturilor și luarea măsurilor ce se impun. 

În context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a solicitat administrației unităților de alimentație publică din grădinițe, școli, centre de plasament, să dea dovadă de vigilență la recepționarea produselor alimentare privind corespunderea calității acestora cu actele de însoțire, pentru a preveni pătrunderea în alimentația cetățenilor a produselor alimentare neconforme.

 


Preluat de la: Publika.md