Întâlnire regală la Chişinău. Principesa Margareta şi Principele Radu, primiţi la Preşedinţie (FOTO/VIDEO)

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române şi Alteța Sa Regală, Principele Radu au fost întâmpinaţi la Preşedinţie de către Maia Sandu. Discuţiile s-au axat pe situaţia complicată pe care o traversează ţara noastră, dar şi întreaga regiune. 

În acelaşi timp, preşedintele Maia Sandu şi-a exprimat recunoştinţa pentru implicarea Casei Regale a României pentru promovarea aspiraţiilor noastre europene în capitalele ţărilor Uniunii.

Şeful statului a menţionat că acest sprijin l-a simţit încă de când ţara noastră a obţinut statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, în 23 iunie 2022. „Integrarea europeană este șansa noastră de a rămâne parte a lumii libere”. se arată într-un comunicat emis de Preşedinţie după întâlnirea cu Principesa Margareta şi Principele Radu.

Maia Sandu şi reprezentanţii Casei Regale a României au discutat şi despre proiectele în domeniile educației, sănătății și sociale, fiind apreciată deschiderea Majestății Sale de a promova investițiile și consolidarea relațiilor economice bilaterale. 

Aceasta este a 15-a vizită a familiei regale a României în ţara noastră.  Custodele Coroanei, Principesa Margareta a mai vizitat Republica Moldova în 2013 şi 2016. 


Preluat de la: Publika.md