Peste 30 de cercetători din Moldova, cât și de peste hotarele țării, premiați în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Simpozionului de Heraldică

Peste 30 de cercetători din Moldova, cât și de peste hotarele țării, au fost premiați în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Simpozionului de Heraldică. Evenimentul a fost organizat de Societatea de Genealogie, Heraldică și Arhivistică „Paul Gore”, Comisia Națională de Heraldică de pe lângă Președintele Republicii Moldova și Muzeul Național de Istorie a Moldovei, cu prilejul aniversării a 25-a a Comisiei Naționale de Heraldică.

Astfel, pentru elaborarea, implementarea, dezvoltarea și promovarea politicilor eficiente și calitative în domeniul simbolurilor publice a fost conferită „Crucea Heraldică” mai multor membri ai Comisiei Naționale de Heraldică, după cum urmează: Vlad Mischevca, Nicolae Schiţco, Constantin Bogatov, Constantin Ciobanu, Alexei Colîbneac, Simion Odainic, Silviu Tabac, Vladimir Bogdan, Nicolae Răileanu, Mariana Șlapac, Ana Boldureanu, Varvara Buzilă, Lilia Bolocan, Sergius Ciocanu și Iurie Caminschi (post-mortem).

Totodată, pentru elaborarea însemnelor heraldice, vexilologice, imnice, sigilografice, faleristice, unformistice, s-a conferit „Crucea Heraldică” domnului Daniel Racovizza.

Pentru cercetarea științifică în domeniul heraldicii, vexilologiei, imnologiei politice, sigilografiei, faleristicii, uniformisticii și al științelor înrudite și conexe, „Crucea Heraldică” s-a conferit domnilor: Dan Berindei, Ștefan S. Gorovei și Michel Pastoureau.

De asemenea, pentru promovarea simbolurilor publice înregistrate în Armorialul General al Republicii Moldova și a imaginii Comisiei Naționale de Heraldică, pentru sprijinirea activității Comisiei Naționale de Heraldică, cooperare și parteneriat eficient în domeniul simbolurilor publice, de „Crucea Heraldică” s-au învrednicit următorii cercetători: Antonina Berzoi, Aurelia Cornețchi, Emilian Galaicu-Păun, Valeriu Oprea, Petru Costin, Cătălina Opaschi, Alin Ciupală, Tudor-Radu Tiron, Sorin Iftimi, Ana-Felicia Diaconu, Attila István Szekeres și Lucian-Valeriu Lefter.

Prezent la eveniment, consilierul în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a felicitat cavalerii „Crucii Heraldice” și le-a urat succese pe tărâm profesional și personal.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie