Peste 25 de milioane de lei, economisiți pe căldură în șase zile. Termoelectrica a explicat cum a fost posibil asta

Peste 25 de milioane de lei au economisit chișinăuienii pentru căldură doar în perioada 07.03.2023-13.03.2023, anunță Termoeletrica. Acest fapt a fost posibil după ce a fost ajustat debitul agentului termic la branșamente, astfel încât s-a consumat în jur de 5500 de gigacalorii, ceea ce înseamnă cu aproximativ 13 procente mai puțină căldură decât în alte zile. Economiile au putut fi făcute și odată ce s-a încălzit afară. 

Termoelectrica face apel către administratorii de bloc să asigure reglarea debitului și a temperaturii în blocurile locative, pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea unui supraconsum de energie termică. La fel recomandă consumatorilor să gestioneze consumul de energie termică în mod rezonabil, prin aplicarea unor practici economice și prin conservarea resurselor energetice, în măsura posibilităților.

Acest sezon de încălzire a început în 7 noiembrie 2022, iar oprirea livrării energiei termice are loc după ce trei zile consecutiv temperatura aerului depășește 10 grade Celsius, în intervalul orelor 18:00 – 6:00. Potrivit Termoelectrica, până acum a fost înregistrată doar o solicitare oficială de deconectare a agentului termic, din partea consumatorilor.

 

 

 


Preluat de la: Publika.md