Franța vrea să reglementeze influencerii după ce a descoperit nereguli majore

Guvernul francez va prezenta un plan care urmărește reglementarea mai bună a activităților comerciale desfășurate de „influencerii” de pe rețelele de socializare, transmite hotnews.ro. Inițiativa vine din partea ministrului Economiei de la Paris, Bruno Le Maire. 

Promovarea unor produse pe platformele social media este o piață care anul trecut a fost evaluată la 15,3 miliarde de euro. În Franța, promovarea cu ajutorul influencerilor este considerată una dintre cele mai eficiente forme de publicitate, 68% din brandurile franceze folosind reclamă de acest tip, în special pe Instagram.

Piața cu valoare adăugată mare și puterea fără precedent a platformelor social media a atras atenția legiuitorilor din mai multe țări, nu doar Franța.

„Influencerii trebuie supuși acelorași reguli care se aplică pentru mass-media tradițională”, a declarat Bruno Le Maire, adăugând că internetul nu este un „Vest Sălbatic”. El a precizat că vrea ca influencerii să primească propriul statut în sistemul de reglementare al Franței pentru a „reîntări” controlul asupra lor.

Ministrul francez a subliniat însă că planul pe care îl va prezenta guvernul nu reprezintă o luptă împotriva influencerilor, ci un sistem „care să îi protejeze, nu stigmatizeze”.

Un alt obiectiv enunțat de Le Maire vizează protejarea consumatorilor francezi de „derapajele inacceptabile” în ceea ce privește promovarea unor produse în mediul online.


Preluat de la: Publika.md