Personalul medical din Pakistan a început să fie vaccinat împotriva COVID-19

Pakistanul a început să administreze vaccinul chinezesc Sinopharm angajaţilor săi din domeniul sanitar, însă va trebui să mai aştepte câteva luni înainte de a putea lansa o campanie de vaccinare în masă împotriva COVID-19, relatează AFP.

Beijingul a donat Pakistanului aproximativ 500.000 de doze de vaccin Sinopharm, aprobat la sfârşitul lunii decembrie de autorităţile chineze, cu un milion de doze suplimentare aşteptate până la sfârşitul lunii februarie.
 

Un medic din Islamabad a fost prima persoană vaccinată marţi seara în cadrul unei ceremonii la care a participat premierul pakistanez Imran Khan.

Cu 220 de milioane de locuitori, Pakistanul a înregistrat circa 550.000 de cazuri pozitive de coronavirus, dintre care 11.800 de decese, însă având în vedere numărul limitat de teste, cifrele reale ar putea fi mult mai mari.

Deputata Nausheen Hamid, preşedinta comisiei parlamentare pentru sănătate publică, a explicat că prima fază a imunizării se va concentra pe angajaţii din sănătate.

„Nu pot spune cu certitudine, însă probabil ne vor mai trebui încă două luni pentru a lansa o campanie de vaccinare în masă”, a adăugat ea.

Potrivit autorităţilor sanitare din provincia Sindh (sud), circa 100 de angajaţi ai sistemului sanitar au murit din cauza COVID-19 la nivel naţional.

Aproximativ 17 milioane de doze de vaccin produs de compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca au fost, de asemenea, promise Pakistanului pentru prima jumătate a anului 2021 în cadrul programului global „Covax” de ajutorare a celor mai sărace ţări, creat de OMS şi Alianţa pentru vaccinuri (GAVI). 


Preluat de la: Publika.md