Percheziții la Strășeni și Hîncești: Un adevărat arsenal și 20 kg carne de căprioară, depistate la suspecții care au agresat inspectorii de mediu, în 2022

În urma investigațiilor efectuate, s-au acumulat informații operative și probe care indică faptul că suspecții dețineau ilegal la domiciliu arme de foc, muniții, inclusiv unele modificate artizanal, sisteme optice de ochire și monitorizare pe timp de noapte. 

În cadrul perchezițiilor la domiciliile suspecților din raioanele Strășeni și Hîncești a fost descoperit și confiscat un arsenal ilegal: un pistol model PM cu două încărcătoare și 36 de cartușe, o armă lungă cu țeava lisă model MP-27M, două arme lungi cu țeava lisă de model nestabilit, două arme cu țeava ghintuită model CZ cu semne de modificare artizanală, o armă cu țeavă lisă „Beretta”, patru termovizoare fără acte de proveniență, trei amortizoare și o cantitate mare de muniție de diferite calibre. 

De asemenea, a fost găsită o cantitate de aproximativ 30 de kg de carne de vânătoare, presupusă a fi de căprioară, care va fi examinată de ANSA pentru a confirma proveniența. 

În plus, în timpul perchezițiilor au fost găsite și cinci telefoane mobile, două cartele SIM din statele membre UE și treisprezece ceasuri de lux, toate urmând a fi verificate pentru a determina dacă sunt legate de activități infracționale.

Ancheta a relevat că persoanele în cauză sunt aceleași care au fost implicate într-un conflict violent în septembrie 2022, când angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului au fost agresați fizic și deposedați de echipament în timpul unei misiuni de contracarare a braconajului. Unul dintre angajați a suferit leziuni grave și a necesitat spitalizare. 

În prezent, se desfășoară procedurile necesare pentru examinarea armelor și obiectelor confiscate, efectuarea expertizelor și verificarea internațională a acestora pentru a stabili dacă sunt marcate sau obținute prin infracțiuni. 

Cei patru bărbați implicați, cu vârste între 30 și 46 de ani, riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani și amendă de până la 42 500 de lei, conform legislației penale în vigoare.


Preluat de la: Unimedia.info