PERCHEZIȚII de amploare. Cinci moldoveni, bănuiți de furt de proporții. Au cauzat prejudicii de 600.000 de euro

O grupare infracțională, cu caracter internațional, formată din cetățeni moldoveni, specializată în comiterea furturilor de bani și obiecte de preț, în proporții deosebit de mari, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova și Finlanda.

Potrivit poliției, ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat 13 percheziții la domiciliile suspecților. În urma descinderilor, forțele de ordine au ridicat bijuterii, arme, muniții, precum și suporturi tehnice și electronice ce au fost utilizate la comiterea infracțiunilor. 

Ca urmare, cinci moldoveni, cu vârsta cuprinsă între 32 și 46 de ani, sunt cercetați în stare de libertate, fiind bănuiți în comiterea infracțiunilor de furt pe teritoriul Finlandei. Aceștia au cauzat un prejudiciu material de 600.000 de euro.

Totodată, pe numele unora dintre suspecți, în Italia, este emis mandat de arest în baza unui dosar penal, pentru furturi și răpire de persoane.

Pentru infracțiunile comise făptuitorii riscă pedepse pentru comiterea infracțiunii de furt în proporții deosebit de mari, contrabandă, spălare de bani și crearea sau conducerea organizaţii criminale.


Preluat de la: Publika.md