Pentru Moldova către Ala Nemerenco: Ceea ce faceți dvs se numește genocid și trebuie să vă asumați responsabilitatea

Pentru Moldova vine cu critici dure în adresa fostei ministre a Sănătății Ala Nemerenco și viitoarea consilieră prezidențială, și o acuză de iresponsabilitate în contextul în care oamenii sunt chemați să iasă duminică la protestul organizat de Maia Sandu. Într-o postare pe Facebook, Pentru Moldova declară că Nemerenco va trebui să-și asume cazurile morale de Covid-19 într-o anumită perioadă de după protest.

„Cea care ne învăța până nu demult cum să luptăm cu pandemia, împărțea critici în stânga și în dreapta că nu sunt respectate regulile sanitare, se arăta revoltată la culme de orice adunări publice ale cetățenilor, acum se numără printre partizanii acțiunii de protest în masă pe care vrea s-o organizeze duminică Maia Sandu. Ne referim la Ala Nemerenco, fosta ministră a Sănătății și viitoarea consilieră prezidențială. Chiar vrem s-o vedem printre protestatari, să vedem dacă nu cumva roșește de ipocrizie. Dar, oare, nu cumva va urmări acțiunea de protest de la distanță?Cu gândul la instituția prezidențială, probabil, acum doamna Nemerenco a căzut de acord că noul coronavirus este, vorba „clasicului”, o banală răceală, care „poate trece prin noi și nici să nu simțim”.

Stimată doamnă Nemerenco, cum veți comenta numărul noilor cazuri de Covid-19, care vor fi înregistrate în săptămânile viitoare și care, cu siguranță, vor fi în mare creștere? Veți spune că așa e curba evoluției pandemice?

Dnă Nemerenco, spuneți-le sincer, explicați-le oamenilor cu ce scop îi scoateți duminică în stradă. Să o arătați încă o dată pe Maia Sandu victorioasă? Să le spuneți câte ați reușit Dvs. în funcția de ministră a Sănătății, să le ziceți că ați făcut zero lucruri pentru sistemul de sănătate din țară? Pentru asta vreți duminică să puneți în pericol sănătatea cetățenilor?

Echipa noastră, ca de altfel și toate partidele parlamentare, repetă zilnic că avem nevoie de anticipate. De ce nu veniți la dialog ca să stabilim cum și când am putea să organizăm aceste anticipate? Nu vi se pare că dialogul ar fi o decizie mai judicioasă decât să scoateți oamenii în strada pe timp de pandemie și frig? Dacă ați frecventat lecțiile la facultate, cu siguranță știți care sunt cele mai favorabile temperaturi pentru răspândirea virușilor, nu? Sau ați chiulit de la ore? Ca medic, Dvs. trebuie să înțelegeți care vor fi consecințele acțiunii de protest pe care o puneți la cale.

Dar să spunem lucrurilor pe nume. Ceea ce faceți Dvs., dnă Nemerenco, se numește genocid și trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru asta. Cât de dur asta nu ar suna, dar va trebui să vă asumați jumătate din cazurile morale de Covid-19 într-o anumită perioadă de după protest. Va trebui să trăiți cu această povară, dnă Nemerenco.

Și la final, dnă Nemerenco, după acțiunea de protest nu uitați să mergeți în spitale, să-i salutați pe doctorii extenuați. S-ar putea ca pe unii, probabil, să nu-i mai veți vreodată. Din păcate…”, se menționează în postarea celor de la „Pentru Moldova”.

Deocamdată Ala Nemerenco nu a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de cei de la Pentru Moldova.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie