Agricultorii vin din nou la Chișinău să protesteze cu tehnica agricolă

Agricultorii din țară au anunțat un nou protest de amploare, cu implicarea tehnicii agricole.

Acțiunile de protest se vor desfășura în perioada 6 – 31 decembrie. Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing de presă, șeful adjunct al IGP, Marin Maxian.

Organizatorii intenționează să organizeze proteste până în data de 31 decembrie în diferite locații, precum Șoseaua Hîncești, în preajma gării auto, pe bulevardul Dacia, lângă porțile orașului, intrarea în oraș din Calea Orheiului, intrarea în capitală din direcția Strășeni.

 

Agricultorii insistă ca autoritățile să le satisfacă revendicările înaintate în cadrul protestului din 2 decembrie curent.

Astfel, fermierii au solicitat deputaţilor să intervină de urgenţă pentru identificarea mijloacelor financiare necesare pentru majorarea fondului de subvenţionare, a mărimii compensaţiilor pentru culturile agricole afectate de secetă precum şi pentru restituirea costului accizelor pentru motorina folosită în agricultură. 

Agricultorii au mai cerut ca Parlamentul să nu permită Guvernului majorarea cotei TVA pentru importul și livrarea internă a producției agricole.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie