Pelé, numele regretatului fotbalist, a devenit un cuvânt oficial în dicționar. Ce semnificație are

Cuvântul Pelé, numele legendarului fotbalist brazilian care a decedat la sfârșitul anului trecut, a fost inclus în ediţia portugheză a dicţionarului Michaelis şi se defineşte ca cineva ieşit din comun”. 

Dicționarul Michaelis în limba portugheză, unul dintre cele mai populare din Brazilia, a adăugat pelé” ca nou adjectiv în ediția sa online. Includerea a venit după ce o campanie a Fundației Pelé pentru a-l onora pe starul fotbalului a adunat peste 125.000 de semnături.

Pele a murit în decembrie la vârsta de 82 de ani. Singurul jucător care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, el este considerat cel mai bun fotbalist din istorie.

În timpul carierei sale de jucător, care s-a întins pe parcursul a două decenii, a marcat un număr record de 1.281 de goluri pentru clubul brazilian Santos, echipa națională a Braziliei și New York Cosmos. De la moartea sa în urma unor complicații cauzate de un cancer la colon, fostul său club, Santos, canalul sportiv SporTV și Fundația Pelé au făcut presiuni pentru ca numele starului de fotbal să fie recunoscut în dicționar.


Preluat de la: Publika.md