Moment neobișnuit la Casa Albă: Președintele Coreei de Sud i-a cântat lui Joe Biden (VIDEO)

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, aflat în vizită la Washington, a luat prin surprindere audienţa de la dineul de stat oferit de Joe Biden, interpretând un hit al anilor ’70, American Pie, înainte de a primi o chitară cu autograful lui Don McLean, autorul piesei. 

La sfârşitul unei cine festive care a avut loc ieri la Casa Albă, preşedintele Joe Biden, prima-doamnă Jill Biden, preşedintele Yoon şi soţia sa, Kim Keon Hee, s-au mutat din East Room în State Dining Room pentru partea de divertisment a serii, unei au fost prezentate mai multe numere muzicale de pe Broadway interpretate de profesionişti.  

După ce vedetele de pe Broadway Norm Lewis, Lea Salonga şi Jessica Vosk au cântat câteva piese foarte cunoscute, inclusiv selecţii din „Les Miserables” şi „Funny Girl”, Jill Biden a anunţat un bis special: o interpretare a acestor artişti cu piesa pop „American Pie”, una dintre preferatele lui Yoon.

Dar după ce cântăreţii profesionişti şi-au terminat numărul, preşedintele Biden şi preşedintele Yoon au urcat pe scenă, iar Biden l-a invitat pe Yoon să încerce el însuşi să cânte această melodie preferată, ceea ce oaspetele său chiar a făcut, luând un microfon şi cântând primele strofe ale cântecului a cappella.

„Ceva m-a atins în adâncul sufletului, în ziua în care muzica a murit”, sunt versurile cu care a încheiat preşedintele sud-coreean, stârnind ovaţii în picioare şi aplauze puternice din partea publicului şi a cântăreţilor de pe Broadway, care se aflau încă pe scenă.

Biden i-a spus apoi lui Yoon că nu avea „nici cea mai vagă idee” că poate cânta aşa bine, iar apoi i-a dăruit o chitară semnată chiar de Don McLean, cel care a scris cântecul, şi i-a spus că la următorul dineu de stat de la Casa Albă îl va invita să se numere printre artişti.


Preluat de la: Publika.md