PDM refuză să se întâlnească cu Dodon. PSRM mai poate „discuta” doar cu Partidul Șor

Membrii Biroului Executiv al Partidului Democrat din Moldova s-au întrunit astăzi în ședință de lucru. În cadrul acesteia au fost discutate rezultatele alegerilor prezidențiale, dar și contextul politic actual, precum și eventuale scenarii în continuare.

„PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forțele politice, curățarea clasei politice și ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte” – se spune în declarația formațiunii.

Democrații se pronunță pentru următoarele domenii ca fiind esențiale în depășirea crizei în care se află țara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiției și relansarea economiei.

PDM a anunțat că nu va participa la consultări cu instituția prezidențială. Liderul PDM, Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce pledează pentru discuții în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice.

ULTIMA ORĂ. PAS și PPDA refuză să meargă la consultări cu PSRM

 


Preluat de la: Timpul.md