PAS, împotriva discuțiilor cu Dodon. Grosu: Îl rugăm să se oprească

Partidul Acțiune și Solidaritate nu vede necestatea unor discuții cu Igor Dodon. Decalarațiile au fost făcute de deputatul PAS, Igor Grosu, în cadrul unui briefing de presă. 

„Astfel de discuții pot avea loc în două situații, când se discută candidatura unui nou sau potențial prim-ministru sau când sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Nici in primul, nici in al doilea caz noi nu vedem necesitatea discuțiilor inițiate de înca președintele Igor Dodon”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

Totodată, Grosu a menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate monitorizează foarte atent incercarea lui Dodon de a-și subordona niște instituții.

„Îi amintim că pe 15 noiembrie, aproape un milion de cetațeni i-au spus că nu mai au nevoie de serviciile lui și au ales un președinte nou. Ceea ce trebuie să facă cetățeanul Dodon este să asigure un transfer civilizat către noul președinte a puterii, să pastreze calmul, să nu distabilizeze situația, și cel mai important, îl rugăm respectuos să lase instituțiile statului în pace, îl rugăm să se oprească.

Toate încercarile lui seamană de încercări de a uzurpa puterea. Istoria arată că persoanele care nu se pot împaca cu gândul că misiunea lor a luat sfârșit ajung în fața justiției. Pentru a nu deveni înca un exemplu prost în istorie vă rugăm respectuos să lasați instituțiile în pace și să asigurați transferul civilizat către noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.”, a mai spus Grosu. 

Contactată telefonic, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Carmena Sterpu nu a răspuns la telefonul pentru a oferi o reacție la declarațiie lui Igor Grosu.

Luni, Igor Dodon a declarat că va iniția discuții cu deputații toate grupurile parlamentare, pentru a identifica o nouă majoritate parlamentară, gata să asigure stabilitatea și progresul în țară.


Preluat de la: Publika.md