Pavel Filip, despre decizia de anulare a proiectului privind vânzarea fostului Stadion Republican Ambasadei SUA: ”Este un pas regretabil”

Pavel Filip, fostul coleg de alianță al PSRM, a criticat decizia de anulare a proiectului care prevedea vânzarea terenului fostului Stadion Republican Ambasadei SUA. Liderul Partidului Democrat susține că în Parlament s-a creat o coaliție monstruoasă între socialiști și Partidul ”ȘOR”, care distruge relațiile bune pe care le avem Statele Unite.

”Pe lângă faptul că a încălcat azi tot ce se putea încălca în Parlament, noua coaliție monstruoasă nu se oprește din neghiobii și distruge relațiile bune pe care le avem cu un partener strategic: Statele Unite. Un pas regretabil, o rușine pe plan internațional, o lovitură împotriva țării (pentru că țara trebuie să fie consecventă cu politica externă și relațiile internaționale), o acțiune necugetată care reduce încrederea partenerilor în Republica Moldova. Totul pentru ce? Doar pentru a-i asigura hoțului de miliarde o ”nouă victorie” și a răsplăti astfel mâinile care s-au ridicat azi pentru schemele din politica fiscală și proiectele împotriva țării.”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului, PSRM și grupul Pentru Moldova au votat în două lecturi abrogarea deciziei prin care terenul fostului Stadion Republican a fost transmis Ambasadei SUA pentru construcția noului sediu al misiunii diplomatice. Într-o postare pe Facebook, Ambasada SUA a criticat dur această decizie: ”Această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu, încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI: Decizia prin care terenul fostului Stadion Republican a fost transmis Ambasadei SUA, ABROGATĂ. Reacția premierului

CITEȘTE ȘI: Reacție dură din partea Ambasadei SUA după anularea deciziei privind vânzarea fostului Stadion Republican


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie