Momentul în care Veaceslav Platon, însoțit de agenți de pază, intră forțat la ședința CNPF (VIDEO)

SafeNews.md a intrat în posesia imaginilor video cu momentul în care omul de afaceri Veaceslav Platon a intrat cu forța la şedinţa Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, unde se discuta despre compania de asigurări Moldasig. Deoarece nu se afla pe lista invitaților, Platon a venit însoțit de câțiva agenți de pază care s-au luat la ceartă cu paza instituţiei, potrivit deschide.md, care îl citează pe directorul CNPF, Valeriu Chiţan.

Potrivit deschide.md, incidentul s-a întâmplat în data de 2 decembrie, în jurul orei 16:05. Deși accesul în instituție nu i-a fost permis, Veaceslav Platon a pășit peste bariera de la intrare, înaintând abuziv, fiind urmat și de cei care îl însoțesc. Cei de la pază au încercat să-i oprească, însă fără succes. Fiind de neoprit, controversatul om de afaceri s-a îndrept spre sala unde avea loc ședința. Acesta, dar și câteva dintre persoanele care îl însoțeau au intrat în sală, iar alte două persoane au rămas după ușă pentru a îngrădi accesul.

Potrivit deschide.md, pe agenda discuțiilor figurau 2 subiecte legate de Moldasig – facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Carte Verde.

Valeriu Chiţan, directorul CNPF, a declarat pentru sursa citată că omul de afaceri Veaceslav Platon şi-a făcut apariţia în sala de şedinţă însoţit de câteva persoane, unele dintre ele invitate chemate de Comisie, altele nu.

Chiţan a precizat că Platon a solicitat urgentarea avizelor CNPF cu privire la administratorii Moldasig, deși potrivit legii, instituţia are la dispoziţie 30 de zile în acest sens.

În cadrul şedinţei nu s-a ajuns la un compromis, dar s-au luat decizii privind plățile Moldasig în sistemul Carte Verde, susține Chiţan. Veaceslav Platon este acuzat că ar fi cumpărat în 2012 compania de asigurări Moldasig cu banii Moldasig,prin intermediul unor firme interpuse.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie