Patru asistenți medicali și-au legat o colegă de masa chirurgicală și au chinuit-o, ca să-i arate cum se poziționează pacientul pentru operație

Patru asistenți au fixat o asistentă pe o masă de operație și nu au eliberat-o. Femeia ar fi fost torturată de cei patru bărbați timp de aproximativ 15 minute, ca să-i arate „cum se poziționează pacientul pentru operație”. Cazul a avut loc la sfârșitul lunii februarie, în spitalul de stat din Hall, Tiro, scrie site-ul televiziunii austriece ORF, citează libertatea.ro.

Directorul de îngrijire din spital, Stephan Palaver, spune că cei patru angajați au avut un comportament complet greșit. Conducerea a fost informată despre incident, iar în două ore s-a decis desfacerea contractelor de muncă ale asistenților, cu vârstele cuprinse între 20 și 50 și ceva de ani.

Trebuia să fie o glumă, potrivit celor patru bărbați, toți asistenți chirurgicali. Sub pretextul că au vrut să îi arate practic poziționarea pacienților pe masă, au adus-o pe colegă în sala de operație.

Poziționarea înainte de operații este dificilă și complexă și e făcută întotdeauna de o echipă instruită, potrivit directorului de îngrijire, Stephan Palaver. Iar procedura este întotdeauna coordonată de manageri și se face întotdeauna fără repetiții.

Asistenta medicală care a fost legată de masă nu este încă în stare să lucreze și este acum tratată de un medic, în spital.

„În sectorul de îngrijire, peste 80 la sută sunt femei, așa că trebuie să asigurăm o muncă sigură și netulburată. De aceea, comportamentul bărbaților este inacceptabil”, a spus Palaver.

Femeia a făcut un pas îndrăzneț și și-a raportat colegii. Acum, poliția investighează cazul sub acuzația de privare de libertate. După finalizarea anchetei, rezultatele vor fi transmise parchetului.


Preluat de la: Publika.md