Partidul ”Șor” și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale din această toamnă

Violeta Ivanov este candidatul desemnat de Partidul „Șor” la funcția de președinte al țării. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, de către președintele formațiunii, Ilan Șor, însă și de această dată de la distanță. Liderul partidului a specificat că formaţiunea merge în campania electorală pentru scrutinul din 1 noiembrie nu pentru a se lupta cu alți concurenţi, ci pentru a contribui la dezvoltarea ţării.

„Astăzi, cu mândrie, vreau să vă prezint candidatul Partidului „Șor”, candidat care va aduce oamenilor pacea și lumina. Candidatul Partidului „Șor” la alegerile prezidențiale din 2020 este Violeta Borisovna Ivanov.”, a declarat președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor.

Violeta Ivanov a declarat că desemnarea sa în calitate de candidat pentru funcția de şef al statului este cel mai important eveniment din experiența sa politică.

„Președintele este un părinte al întregului popor. Candidez pentru funcția de președinte deoarece cred în cetățenii noștri, cred în părinții noștri care merită o viață mai bună, mai grijulie, mai omenească, dacă vreți. Cred în Moldova și pornim în această campanie cu planuri sigure de renaștere a Republicii Moldova.”, a afirmat pretendentul la funcția de președinte, Violeta Ivanov.

Luni, Partidul „Șor” va depune actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului de inițiativă, care va colecta semnături în susținerea candidaturii Violetei Ivanov.

Până în prezent, CEC a înregistrat șapte grupuri de inițiativă al pretendenţilor pentru fotoliul prezidenţial. Este vorba despre grupul lui Tudor Deliu, cel al candidatului desemnat de PLDM, al lui Renato Usatîi de la formaţiunea „Partidul Nostru”, grupul lui Andrei Năstase de la Platforma „DA”, al Maiei Sandu, candidat desemnat de PAS, al lui Andrian Candu de la PRO Moldova, Octavian Ţîcu de la Partidul Unității Naționale, precum şi grupul de inițiativă în susținerea lui Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA. Toți cei care vor să devină şef al statului urmează să colecteze cel puțin 15 mii de semnături, dar nu mai mult de 25 de mii.


Preluat de la: Publika.md