Parlamentul se convoacă joi în ședință plenară. Pe agenda deputaților- moțiunea de cenzură înaintată de BCS împotriva Guvernului PAS

Parlamentul se convoacă joi în ședință, la ora 15:00. Pe ordinea de zi a deputaților sunt 20 de subiecte, inclusiv moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PAS. Moțiunea a fost înaintată de fracțiunea BCS.

Totodată, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege care prevede majorarea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii superioare tehnice. Tot în prima lectură vor fi dezbătute modificări la Codul fiscal și la Legea cu privire la Procuratură.

Parlamentarii vor mai discuta despre ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Qatar privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare și a Acordului în domeniul securității sociale dintre țara noastră și Regatul Spaniei.

De asemenea, la ședința plenară de joi va mai fi discutat proiectul de lege cu privire la cerințele de bază în securitatea radiologică și modificări la Legea privind administrația publică locală.


Preluat de la: Publika.md