Înmormântarea reginei Elisabeta a fost cel mai urmărit eveniment din istorie: Câte miliarde de oameni s-au uitat la TV

Înmormântarea reginei Elisabeta a fost cel mai urmărit eveniment, audiența fiind mai mare decât la funeraliile prințesei Diana sau la aselenizarea misiunii Apolo 11. Peste patru miliarde de telespectatori din întreaga lume ar fi urmărit funeraliile suveranei britanice, fiind astfel cel mai transmis eveniment din istorie.

Slujba de înmormântare a reginei, care a încetat din viaţă pe 8 septembrie, după 70 de ani de domnie, a avut loc luni la abaţia Westminster, relatează Agerpres.

Conform BBC, majoritatea telespectatorilor din Marea Britanie au urmărit postul de de televiziune finanţat de stat. La un anumit moment, audienţa a atins 32,5 milioane de telespectatori, iar audienţa generală a atins un vârf de 22,4 milioane în momentul în care sicriul reginei a fost purtat în procesiune de la Westminster prin centrul Londrei.

Până în prezent, cel mai urmărit eveniment la televizor din Marea Britanie era slujba de înmormântare a Dianei, Prințesa de Wales, care a avut loc în urmă cu 25 de ani, pe 6 septembrie 1997 și a atras în medie 32,1 milioane de oameni.

De asemenea, cel mai urmărit eveniment, până la înmormântarea reginei, din istoria televiziunii era ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996, care a atras 3,6 miliarde de telespectatori.

Nu este  prima dată când un eveniment cu regina Elisabeta bate recorduri de televiziune, deoarece încoronarea ei din 1953 a fost prima televizată. Aceasta a fost urmărită de peste 27 de milioane de persoane în Marea Britanie.


Preluat de la: Publika.md