PARCARE ÎN LOC DE TROTUARE: Pietonii se plâng că nu au pe unde merge

Zilnic, în Capitală, putem observa zeci de mașini parcate pe trotuare, care dau mari bătăi de cap pietonilor, dar mai ales mamelor cu cărucioare, care sunt nevoite să le ocolească pe fiecare. Echipa noastră de filmare a mers pe strada Mitropolit Gurie Grosu din sectorul Centru, unde a surprins automobile staţionate una lângă alta.

Pentru că trotuarele nu se mai văd, oamenii care trec prin zonă sunt nevoiți să meargă prin mijlocul drumului. Am încercat să chemăm poliţiştii ca să ia măsuri.

Pietonii se plâng că nu au pe unde merge.

”Cel mai grav e că se acoperă trecerea pentru pietoni și mereu când trecem cu căruciorul, noi trebuie să ocolim tot șiragul de mașini ca să găsim un loc pe unde putem trece.”

”Au întrecut orice măsură. În primul rând, poluează aerul. În al doilea rând, este o adevărată problemă ca să treci pe aici, mereu trebuie să ocolești.”

”E prea mic orașul pentru atâtea mașini. Sunt la Primărie oameni care trebuie să se gândească la chestia asta. Trebuie să-i impunem să se gândească.”

”Își parchează mașinile inclusiv în curți unde se joacă copii și pe drum, unde nu este spațiu amenajat.”

Unii șoferi recunosc faptul că uneori sunt nevoiți să parcheze neregulamentar, dar dau vina pe lipsa locurilor de parcare și cer autorităților să soluționeze problema.

”Câteodată aici nu-s locuri de parcare. Eu vin la copil la oncologie și trebuie să parchez mașina undeva și o pun în mijlocul drumului. Nu pe mult timp, dar pun.”

De la începutul acestui an și până în prezent, oamenii legii au aplicat 1290 de amenzi pentru parcarea neregulamentară a maşinilor. 700 dintre ele în Capitală.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie