Papa Francisc a intrat în contact cu un cardinal depistat pozitiv. Anunțul Vaticanului privind starea Suveranului Pontif

Starea de sănătate a Suveranului Pontif este „supravegheată constant”, după ce Papa Francisc a avut o întâlnire cu un cardinal testat ulterior pozitiv, a anunțat mâna sa dreaptă, secretarul de stat Pietro Parolin, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle, în vârstă de 63 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la sosirea cu avionul în Manila, pe 10 septembrie. Prelatul fusese primit într-o audienţă privată de papa Francisc pe 29 august.

Cardinalul Parolin şi-a arătat îngrijorarea pentru starea de sănătate a prelatului filipinez, care face parte din Curia Romană (administraţia centrală a Vaticanului) şi care s-a întors în ţara de origine cu ocazia „aniversării mamei sale”. „Să sperăm că nu este nimic grav”, a apus acesta, potrivit agenţiei de presă italiene ANSA.

„Papa este supravegheat constant”, a adăugat secretarul de stat, spunând că nu crede că suveranul pontif ar fi contractat virusul.

Papa Francisc discută fără să poarte mască facială cu persoanele care vin în audienţe la palatul apostolic.

Sfântul Scaun a confirmat faptul că papa Francisc a realizat teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus după ce un prelat, care locuieşte în aceeaşi reşedinţă cu suveranul pontif, a fost testat pozitiv în luna martie.

Cardinalul Pietro Parolin, numărul doi în ierarhia Vaticanului, care ieşea dintr-o întrevedere cu prim-ministrul italian Guiseppe Conte, a declarat că discuţiile au vizat situaţia din Liban, ţară în care acesta a efectuat recent o vizită.

Prelatul a relatat că şi el a venit în contact cu un membru al autorităţilor libaneze testat pozitiv la coronavirus.

„Am efectuat două teste ca să fiu sigur. Cu toţii suntem expuşi riscului, cred că trebuie să privim lucrurile cu un realism normal, să fim prudenţi, să nu exacerbăm lucrurile căci altfel ar trebui să ne închidem cu toţii în case şi să nu mai ieşim niciodată”, a mai comentat acesta.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie