OSCE a cerut Tiraspolului să elimine posturile ilegale, să asigurare libera circulație de-a lungul liniei administrative și să elibereze persoanele din detenție ilegală

Statele participante la OSCE au cerut Tiraspolului să elimine posturile ilegale, să asigurare libera circulație de-a lungul liniei administrative și să elibereze persoanele din detenție ilegală. Solicitările au fost făcute publice la ședința Consiliului Permanent al OSCE, potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău.

De asemenea, partenerii internaționali au cerut regimului separatist de la Tiraspol să asigure exercitarea deplină a drepturilor la proprietate și educație, să coopereze în implementarea măsurilor comune vizând prevenirea și combaterea COVID-19.

„Acțiunile unilaterale ale regimului de la Tiraspol vizând instalarea posturilor ilegale de control de-a lungul liniei administrative, îngrădirea liberei circulații, precum și degradarea situației drepturilor omului în regiune, au determinat o reacție critică în cadrul Consiliului Permanent al OSCE din partea Statelor Unite ale Americii, Ucrainei, Turciei, Uniunii Europene și statelor aliniate acesteia”, se mai arată în comunicat.

Partenerii externi regretă că nu există progrese în retragerea trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova.

 


Preluat de la: Timpul.md