Opt localuri din Capitală riscă amenzi pentru că au dat petreceri, în plină pandemie

Opt localuri din Capitală riscă amenzi pentru că au dat petreceri în weekend, în plină pandemie. În nopţile de vineri, sâmbătă şi duminică, oamenii legii au făcut razii în aproape 30 de localuri de agrement. Poliţiştii spun că acestea erau aglomerate, iar clienţii nu respectau distanţa socială. Datele au fost prezentate la şedinţa operativă a Primăriei Capitalei.

„Am văzut cu toţii ce se întâmplă, de facto, în aceste entităţi economice. Chiar dacă nu vreau să forţez nota încă odată, s-a demonstrat că încălcările sunt foarte grave şi, cu părere de rău, ei nu sunt în stare să oprească acest fenomen în entităţile pe care le au în gestiune.”, a afirmat şeful adjunct al Poliţiei Capitalei, Lilian Luca.

Şeful adjunct al Poliţiei Capitalei, Lilian Luca, a menţionat că săptămâna trecută, numărul de dosare contravenţionale pentru nerespectarea regulilor epidemiologice aproape s-a dublat până la 337. Au primit amenzi atât persoane fizice, cât şi agenţi economici. Sancțiunea pentru persoanele fizice este de până la cinci mii de lei, iar pentru cele juridice este de cel mult 35 de mii de lei.


Preluat de la: Publika.md