Alertă în Indonezia. În jur de 3.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după eruperea vulcanului Lewotolo

În jur de 3.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după eruperea vulcanului Lewotolo, din centrul Indoneziei. Oamenii au fost evacuați din zeci de sate de la poalele muntelui, după ce specialiştii au anunţat că vulcanul emite gaze nocive.

Erupţia nu a provocat victime şi nici pagube materiale, dar autorităţile au ridicat nivelul de alertă la 2, avertizând asupra unor posibile scurgeri de lavă. Totodată, aeroportul local şi-a sistat temporar activitatea, în urma ploii de cenuşă, căzute în apropiere.

„Toată lumea a început să strige şi să fugă în toate părţile pentru a se salva. Mai apoi, oamenii s-au întors după documente şi lucruri esenţiale. La început am crezut că este un cutremur, după asta a început o ploaie cu pietre vulcanice.”, a povestit localnicul, Zacharia Sangra.

În Indonezia există aproximativ 130 de vulcani activi, fiind una dintre zonele cu cea mai mare activitate seismică a planetei. La sfârşitul anului 2018, un vulcan, intrat în erupţie, a provocat o alunecare de teren, care a declanşat un tsunami. În urma incidentului, au murit peste 400 de oameni.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie