OMS şi UE vor aloca mijloace ţărilor din Parteneriatul Estic pentru recepţionarea, stocarea şi administrarea vaccinurilor anti-COVID+19

Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană lansează un nou program, în valoare de 40 de milioane de euro, pentru a sprijini programul de vaccinare anti Covid-19 din cele șase țări ale Parteneriatului Estic, între care şi ţara noastră.

Este un program menit să întărească infrastructura sanitară a acestor țări, să le ajute să recepționeze, stocheze și administreze vaccinurile anti COVID-19 pe care le vor primi prin platforma COVAX dar și prin mecanismul UE de distribuție, se arată într-o declarație a Comisiei Europene.

Unele din vaccinurile aprobate la nivel mondial, ca cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech, necesită condiții speciale de transport și stocare la temperaturi foarte scăzute și siringi speciale pentru o administrare eficientă.

Uniunea Europeană va plăti pentru acest program de vaccinare, prevăzut pe o perioadă de trei ani iar OMS se va ocupa cu traducerea lui în practică.

 


Preluat de la: Publika.md