OMS: 172 de ţări s-au înscris în programul COVAX destinat să asigure un acces echitabil la vaccinurile COVID-19

Nu mai puțin de 172 de țări fac parte din programul COVAX destinat să asigure un acces echitabil la vaccinurile COVID-19, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății, dar este nevoie de mai multe finanțări și țările trebuie acum să își asume angajamente obligatorii, scrie b1.ro.

Țările care doresc să facă parte din planul global COVAX au până la 31 august să prezinte oficial interesul lor, au declarat oficialii OMS, cu confirmarea intenției de aderare până la 18 septembrie și furnizarea plăților inițiale până pe 9 octombrie, scrie Reuters.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că descoperirea și accesul la vaccin este esențială pentru a pune capăt pandemiei COVID-19. În acest sens, OMS vrea să se asigure că prețurile sunt menținute „cât mai scăzute”.

„Naționalismul vaccinului ajută doar virusul”, a spus el într-o informare publică. „Succesul programului COVAX depinde nu numai de țările care s-au înscris la acesta, dar și de a completa deficiențele cheie de finanțare.”


Preluat de la: Publika.md