Ofițerii CNA și INI au ridicat liste ale alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Persoane aflate peste hotare și decedate ar fi votat pentru candidata Partidului Șor

Ofițerii CNA și INI, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, au ridicat liste ale alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Acțiunile au loc în cadrul dosarului privind finanțarea ilegală a campaniei electorale de alegere a bașcanului. Potrivit CNA, persoane aflate peste hotare și decedate ar fi votat pentru candidata Partidului Șor la alegerile din Găgăuzia.

„Temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora. Astfel, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor, a apărut o bănuială rezonabilă că o parte din alegători au fost aduși organizat din alte raioane în scopul votării candidatului din partea Partidului Politic „Șor”. La fel, potrivit informației apărute, printre alegătorii care și-au manifestat votul în favoarea candidatului Guțul Evghenia, se numără persoane care se află peste hotarele Republicii Moldova și persoane decedate”, menționează CNA.

Citește și: Percheziții la Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia


Preluat de la: Publika.md