OFICIAL! Donald Trump, pus sub acuzare. E primul președinte din istoria SUA cu asemenea cazier

Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare și intră astfel în istorie drept primul fost președinte al Statelor Unite pe numele căruia este deschis un dosar penal. Decizia a fost luată de un juriu al unei instanțe din New York.

Fostul lider de la Casa Albă este acuzat că în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 i-ar fi plătit actriţei pentru adulţi Stormy Daniels ca să nu povestească despre faptul că ar fi avut cu ea o relație extraconjugală. Pentru tăcerea sa, artista ar fi primit 130 de mii de dolari. Dezvăluirile au fost făcute de Michael Cohen, fostul avocat a lui Donald Trump, care ar fi intermediat plata. Cohen spune că nu-și dorește o răzbunare, dar vrea ca fostul său şef să plătească pentru faptele sale „murdare”.

„În faţa oamenilor, el vrea să arate că este invincibil, dar nu este aşa. El are un egou foarte fragil, iar frica lui cea mai mare este să-i fie aduse învinuiri”, a declarat fostul avocat a lui Donald Trump, Michael Cohen. 

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat că este nevinovat, menţionând că este victima unei persecuții politice. El a mai spus că îşi va continua campania electorală pentru alegerile prezindenţiale, care vor avea loc anul viitor. Imediat după aflarea acestei noutăţi, susţinătorii lui Trump au ieşit în stradă ca să-şi arate nemulţumirea.

„Credeţi cu adevărat că Trump va fi exclus din lupta pentru preşedinţie din cauza acestui caz vechi? Nu cred asta pentru nicio secundă. Voi vota pentru preşedintele Trump”, a menționat o americancă. 

Investigațiile în acest caz au început tocmai în 2018. Avocatul apărării, Joe Tacopina, a declarat că Donald Trump ar urma să fie reţinut marţea viitoare, când va merge în fața instanței pentru a fi înștiințat oficial despre acuzațiile sale. În urma unor discuţii cu procurorii s-a decis ca fostul preşedinte să nu fie încătuşat.

Trump conduce în rândul potenţialilor candidaţi ai Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2024. În Statele Unite, o persoană acuzată sau condamnată penal poate candida pentru orice funcție și poate fi aleasă. Constituția prevede o singură excepție de la exercitarea unei funcții oficiale: a participat la o „rebeliune” împotriva SUA.

 


Preluat de la: Publika.md